Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wyclef Jean kommer till "Allsång på Skansen"

Annons

I sommar leder Lasse Berghagen "Allsång på Skansen" för nionde året. Förra sommaren satte han en vision i verket, att bredda programmet och vinna de yngre tittarna med artister som Håkan Hellström och Ricky Martin.

- Det är ju en medveten satsning från vår sida, så att programmet inte ska försvinna med min generation. När Håkan Hellström sjöng Lasse Dahlqvists låt såg man detta enorma publikhav av unga tjejer som stod och sjöng med. Då kände jag en fantastisk glädje och tänkte "ja, det funkar".

Latinostjärnan Ricky Martin lockade horder av skrikande tonåringar, och även i år har man satsat på en stor internationell artist.

Den 9 juli kliver den färgstarke hiphopartisten Wyclef Jean upp på Skansens scen. Han är mest känd för sina pälsutstyrslar, extravaganta hattar och hitlåtar som "911" och "Perfect gentleman".

- Jag träffade honom under MTV-veckan på Grand Hotel och blev väldigt förtjust i honom - en positiv kille. Så det ska bli ett kärt återseende.

Annars är det mesta sig likt. Beprövade artister som Helen Sjöholm och Arne Domnérus blandas med nya förmågor som schlagertrion Afro-dite och skådespelaren Peter Stormare, som precis debuterat som sångare.

- Vi har nog tänkt likadant i alla år, säger Lasse Berghagen. Vissa namn har varit med förut och är älskade. Vissa namn är nya. Det är artistkonstellationerna som förnyar programmet, jag är ju mig själv.

Nästa vecka kommer dessutom en video och dvd med höjdpunkterna från de åtta senaste somrarna, alltifrån Lill-Babs duett med Jonas Gardell till Robert Gustafssons humorinslag.

- Det blir kul att få det samlat och spara, säger Lasse Berghagen.

Den 25 juni sänds sommarens första avsnitt av "Allsång på Skansen". (PM)

Mer läsning

Annons