Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wolfowitz har skaffat advokat

Annons

Världsbankschefen Paul Wolfowitz har anlitat en ansedd advokat i kampen för att behålla jobbet, efter kritiken för de förmåner han gett kvinnan han har en relation med.

Bennett sade att han engagerats i lördags, dagen efter att Världsbankens styrelse beordrat en specialpanel att bland annat ta ställning om Paul Wolfowitz på lämpligt sätt hanterat befordran av Shaha Riza till det välbetalda jobbet på USA:s utrikesdepartement 2005.

Wolfowitz har sagt att han gjort ett misstag och bett om ursäkt. Han har också sagt att han blev engagerad i Rizas förflyttning kort efter att han tillträdde på chefsposten. Avsikten ska ha varit att undvika en jävssituation.

Bankpersonal, tidigare tjänstemän på chefsnivå, några demokratiska politiker och hjälporganisationer har krävt att Wolfowitz avgår.

Wolfowitz har i två år lett banken, vars mål är att bekämpa den globala fattigdomen.

Bennett har tidigare företrätt Bill Clinton, de tidigare amerikanska försvarsministrarna Clark Clifford och Caspar Weinberger. Och nyligen företrädde han Judith Miller, tidigare New York Times-reporter, i CIA-skandalen kring agenten Valerie Plame.

Wolfowitz var tidigare vice försvarsminister i president George|W Bushs regering och gjorde sig då känd som hök och en av arkitekterna bakom Irakkriget. Hans utnämning till världsbankschef möttes av skepsis. När han 2005 gav order om en extremt hög lön till sin väninna, tjänstemannen Shaha Riza vid Världsbanken, var reaktionerna mycket negativa.

TT

Mer läsning

Annons