Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wokad falukorv och sparris - ett vinnande recept

Annons

I årets kockduell deltog förutom Jonatan Lindström också Britta Alvar och Tobias Lindén. De går alla tre på Haraldsbogymnasiets utbildning för tävlingskockar.

Tävlingen inleddes med att de tre fick 200 kronor var som de under en timmes tid fick handla ingredienser till sina tävlings- bidrag för.

Självklart ingick i alla recept falukorven som sig bör på denna anrika korvs egen högtidsdag. Men sedan valde kockarna egna vägar till sina olika wokrätter.

Britta satsade på en rotfruktswok och Tobias gick in för en wok med asiatiskt stuk med sötsur falukorv och äggnudlar. Jonatan byggde sin maträtt på sparris, paprika och broccoli.

Väl tillbaka med sina varor hade de tre 30 minuter på sig att laga till tio portioner och det uppstod en brådskande aktivitet vid kockborden.

Det hackades, skars och skalades och i flygande fläng åkte allt ner i wokpannorna. Det stod inte på förrän en förförisk doft spred sig över Stora torget och det vattnades i munnen på den förväntansfulla juryn som bestod av alla som ville vara med.

Och det var en hel del. Kockarnas tio portioner delades snabbt upp i en stor mängd smakportioner som lika snabbt försvann ner i juryns magar. När det smakats färdigt utsåg juryn Jonatan Lindströms anrättning till den mest smaskiga.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons