Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wingborg inspirerade

Annons

Malung har haft celebert besök av förre länsbibliotekarien Olle Wingborg från Växjö i samband med att man firade Världsbokdagen. Wingborg var under några år bosatt i Dalarna som bibliotekarie i Ludvika och Borlänge och senare som länsbibliotekarie i Falun.

Olle har en stark förankring i vårt landskap från barndomen och han har gett ut några mycket förnämliga bibliografier över dalalitteratur. För närvarande arbetar han med en sådan för Gagnefs kommun.

På förmiddagen var hela kulturförvaltningen samlad till en föreläsning med rubriken På upptäcktsfärd i hembygdslitteraturen, där Olle Wingborg tog åhörarna med i presentationen av en del av de spännande böcker, som berättar om Dalarna.

Han nämnde också det förnämliga arbete som professor Lars Furuland gjort när det gäller litteratur om Malungs kommun. En guldgruva för alla med intresse för böcker om den här delen av Västerdalarna.

På kvällen fick allmänheten möjlighet att lyssna till samma föredrag.

De tjugotal åhörare som kommit till folkhögskolans aula fick höra ett föredrag som gav god inspiration till besök i Malungsbibliotekets dalasamling.

Mer läsning

Annons