Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Winfrey i topp på kändislista

Annons

Pratshowernas drottning Oprah Winfrey är världens mest inflytelserika kändis, visar årets upplaga av finanstidningen Forbes lista över mäktiga berömdheter.

Winfrey gick upp från förra årets tredjeplats, bland annat med hjälp av en årsinkomst på 260 miljoner dollar från olika medier.

Fjolårets etta Tom Cruise ramlade ner till en åttondeplats men är tryggt kvar på listan efter att ha säkrat ett avtal med filmbolaget MGM om att gjuta nytt liv i United Artists, detta sedan han brutit med Paramount Pictures.

Tvåa på listan är golfens superstjärna Tiger Woods, följd av Madonna som inte ens var med på fjolårets lista. Ett skäl till Madonnas jätteskutt är rubrikerna hon fick i världspressen efter adoptionen av en pojke från Malawi.

Rolling Stones föll ner från en andraplats till en fjärdeplats.

Två skådespelare gick förbi Cruise, Brad Pitt som blev femma och Johnny Depp som blev sexa. I fjol låg de på en 20:e respektive en 27:e plats.

Sångaren Elton John tog klivet upp till en 7:e- från en 16:e-plats. Rapparen Jay Z debuterar på listan med en niondeplats. Direkt efter honom följer regissören Steven Spielberg.

Den fängslade modellen, artisten och hotellarvingen Paris Hilton rasade helt ur årets Forbeslista.

TT

Mer läsning

Annons