Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wibe tvingas minska 45 anställda varslas

Annons

Orsaken till varslet är, enligt nye vd:n sedan 1 april, holländaren Henk Noback, dels en betydande nedgång inom byggsektorn, industrisektorn samt flera andra viktiga marknader för Wibe, dels att investeringsviljan inom telekomsektorn blivit lägre än förväntat.

- Tidigare, när marknaden för master gått ner, har marknaden för kabelläggningar gått upp och det har vägts upp mot varandra. Vi har kunnat flytta runt folk. Nu har en nedgång skett inom båda affärsområdena samtidigt och då går det inte längre, förklarar personalchefen, Mats Hjerpe.

För ett par år sedan såg det mycket ljust ut och Wibe satsade stort på utbyggnaden av 3G, tredje generationens mobiltelefoni.

- Vi anställde 100 mastmontörer då. Nu har vi 20 och alla är extraanställda, säger Mats Hjerpe, som ändå inte skyller dagens varsel på 3G.

- Det handlar inte om det, utan om att båda affärsområdena gått ner samtidigt. Vi kan inte se någon snabb uppgång i framtiden, men inget jättemörker heller.

Trots allt är Wibe "in a good shape" (i fin form), som vd:n Henk Noback uttryckte det på torsdagens presskonferens.

- Efterfrågan på master är lägre än förväntat, men mycket högre än Wibe är van vid, säger Mats Hjerpe.

Var tidigare förväntningar alltför optimistiska?

- Det är alltid enkelt att vara efterklok, säger Henk Noback.

Personligen har han dock inte följt Wibes väl och ve på plats i Mora längre än sedan 1 april i år, då han tillträdde som vd efter Ola Nilsson. Då var processen, som nu lett fram till varslen, redan igång.

- Stabilt, hoppas och tror Henk Noback. Ekonomin kommer att gå upp, men det kommer inte att gå fort.

Så vitt han kan bedöma, kommer det inte att finnas anledning att tvingas lägga några nya varsel vid Wibe efter de som under torsdagen lämnades in till länsarbetsnämnden i Dalarna.

Vilka som kommer att drabbas av varslen och sägas upp är ännu inte klart, eftersom förhandlingarna med facken startar först på måndag. Torsdagens besked innebär förstås en stor oro för framtiden bland många anställda, som inte vet om de kommer att få stanna kvar eller inte.

- Vi kommer att försöka hålla ett högt tempo i förhandlingarna, så att vi blir klara så fort som möjligt. För anställda som vill prata om situationen, har vi företagshälsovården på plats i två hela dagar, säger Mats Hjerpe.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons