Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Whiplash är en bra födkrok för alla utom den skadade

Annons

Än en gång stäms försäkringsbolag för att ersättning ska betalas ut till en whiplashskadad. Många whiplashskadade får kämpa och slita sitt hår för att få rätt, både vad gäller skadans diagnos och ersättningar.

Vi läser om det ganska ofta. Jag vet av egen erfarenhet vilken frustration man kan känna. Skadan syns inte utanpå och då tror många att det kan inte bli så stora problem med kropp och själ, som det faktiskt blir.

Ett livslångt lidande är kontentan av det hela. Ändå ska dessa problem med försäkringsbolagen tas upp i tingsrätter, hovrätter och så vidare.

Vore det inte på tiden, att alla dessa advokater, som tjänar oerhört stora summor i varje ärende, nu gemensamt gör en auktion mot försäkringsbolagens hantering vid skadereglering?

Statistiskt skulle det vara intressant att se i hur många av alla fall som går till rätten den skadade personen fått rätt!

Lika intressant är hur mycket pengar som advokaterna håvar in och hur mycket vi skadade har fått betala för att ärendet som vi i slutänden förlorar ska gå vidare.

Ofta får vi skadade lägga ner mycket tid på att förse advokaterna med uppgifter, ibland har det gått så långt att till och med sådant de får betalt för, det får den skadade pyssla med.

Det ges sken av att vi skadade har stor chans att vinna våra mål mot försäkringsbolagen. Men förlorande klienter får ofta gå från hus och hem, och det är advokaternas arvode och inget annat som orsakar detta.

HÅRT PRÖVAD OCH PANK

Mer läsning

Annons