Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Werner lämnar rodret till Larsson

Annons

Men i samband med den gångna helgens årsmöte satte han punkt. När det inte känns lika kul som förr, och när inte idéerna sprudlar med samma frenesi - då är det dags att lägga av och släppa fram någon ny förklarar Alf Werner.

Men när det gäller ordförandeklubbor släpper han inte greppet, han byter bara ut dem.

- Ja, jag blir ordförande för Lions Gävleborg/Dalarna i två år.

Med andra ord avancerar Alf Werner till en post som distriktsordförande.

Alf Werner kommer dock att finnas kvar i båtklubbens verksamhet även i fortsättningen. Han ersätter exempelvis Hans Strömberg som miljöombud. Dessutom bildar han tillsammans med samme Strömberg klubbens valberedning.

Nämnas kan i det här sammanhanget att Alfs hustru Sonia Werner lämnar styrelsearbetet. Hon har representerat damsektionen i huvudstyrelsen men väljer nu att göra gemensam sak med sin man.

Alf Werner efterträds av Göran Larsson.

Denne väljer dock att i dagsläget inte kommentera utnämningen. Dels deltog han inte vid årsmötet, och dels vill han först av allt diskutera igenom saken med sin föregångare.

Nämnas kan dock att Göran Larsson inte är helt ny i styrelsesammanhang. Han har varit ledamot i åtta år varav de senaste som sekreterare.

Övriga som valde att avgå ur styrelsen var Per Fransson och Per-Olov Hedström, som suttit på posterna i åtta respektive 15 år. Båtklubbens nya styrelse består således av följande: Göran Larsson, ordförande, Kristina Norlander, sekreterare, Kennet Norlander, kassör samt ledamöterna Per Laurentz, Morgan Pettersson, Sten Sundfors och Sivert Nybro.

Sivert Nybro valde dessutom till hamnkapten och ansvarig för båtplatserna. Ur båtklubbens verksamhetsberättelse kan noteras att medlemsantalet fortsätter att stiga. Vid fjolårets slut fanns 527 medlemmar, vilket är sex fler än vid samma tidpunkt året innan.

Frånsett jubileet var en av de stora händelserna under 2002 att Kanalbolaget uppförde det nya hamnkontoret med tillhörande minimuseum i Stora hamn.

Vidare noteras att försäljningen vid den sjömack som varit i bruk i fem ökade rejält, från 57 000 kronor 2001 till 95 000 kronor förra året.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons