Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wennås svarar

Annons

Signaturen "Bojo" har i FK den 16 januari tagit upp några frågor som gäller bland annat mig. Jag vill svara signaturen även om jag tycker att man alltid ska våga stå för sina åsikter och sätta ut sitt namn under insändaren. Detta gäller vid personangrepp. Jag vågar stå för mina åsikter!

1. Om Brysselresan. Du kallar artikeln för en skrytartikel. Om jag vill medverka till större kunskap om EU, som har skapat fred bland medlemsländerna under cirka 50 år, så får Du gärna kalla det skrytartikel. Jag kommer att fortsätta slåss för freden, friheten och solidariteten i Europa - inklusive att vi bör gå över till euro.

Skattebetalarna i Dalarna har inte bekostat min resa till Bryssel utan det gjorde Landstingsförbundet i Stockholm. Så där hade Du fel.

2. Om Dalhalla. Du har helt fel om landstingets verksamheter - som förutom det viktigaste, alltså hälso- och sjukvård - också handlar om regional utveckling av vårt län. Dalhalla är en jättestor turistmagnet till vårt län (cirka 85 000 - 100 000 besökare) och en enormt framgångsrik kultursatsning. Dalhalla har haft ekonomiska problem och kan vi bidra både till regional utveckling och personalbefrämjande insatser för vår duktiga personal i landstinget så har vi verkligen gjort en god gärning. Vill Du lägga ned Dalhalla? Vill Du minska jobben i Rättvik?

3. Landstinget ska sluta med att skicka pengar till allt och alla, säger Du. Går Du verkligen på den vulgärpropagandan att landstinget skulle få mer pengar om man tog bort regionala utvecklingsstödet? Till exempelvis Dalatrafik? Du kommer i så fall att få betala Dalatrafik i alla fall men denna gång via Din kommunalskatt.

Detsamma gäller alla kulturinstitutionerna. Beroende i så fall på så kallad skatteväxling. Landstinget är det enda folkvalda länsövergripande organet som kan stötta olika länsinstitutioner. Vi i fp tänker slå vakt om landstingets uppgifter på kulturområdet.

4. Ge Dig till känna så kan vi fortsätta vår diskussion.

LARS WENNÅS

Mer läsning

Annons