Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Wasastugans åtgärder är inte tillräckliga"

Annons

Vid senaste sammanträdet, den 14 december, antog socialnämnden ett nytt yttrande till länsstyrelsen i ärendet.

Där framgår att Wasastugan åtgärdat vissa brister. Åtgärderna är dock inte tillräckliga, enligt socialnämnden.

Nämnden ändrar inte sitt förra beslut, utan fortsätter att driva frågan vidare i länsrätten gällande indraget serveringstillstånd för Wasastugan. I avvaktan på länsrättens beslut får näringsstället fortsätta serveringen av öl, vin och sprit.

I sitt nya yttrande till länsstyrelsen påpekas bland annat att näringsstället inte upphandlat utbildning om kunskap i alkohollagstiftning till sin personal. Dessutom uppges att bolaget är restfört för skatteskulder hos kronofogdemyndigheten trots besked om motsatsen från bolagets ledning.

Efter påpekanden från kommunen har bolaget från augusti i år lagt en redovisning av intäkter från spelautomater i en klumpsumma, pengar som aldrig tidigare redovisats. Den aktuella summan sattes in på ett konto av den tidigare ägaren till näringsstället. Var pengarna funnits före insättningen, har inte besvarats av bolaget enligt socialnämndens yttrande.

I yttrandet påpekas även att kommunen misstänker ett bulvan-ärende, när en ny ägare tog över näringsstället.

Anledningen, enligt yttrandet, är att den tidigare ägaren, efter en dom för smuggling, skulle riskera att förlora serveringstillståndet.

I en bilaga till yttrandet framgår att förra ägaren figurerar i bolaget som biträdande restaurangchef och, enligt uppgifter från skattemyndigheten, har haft lön under 2004 från april månad till årets slut.

Socialnämnden kräver att bolaget senast den 28 december ska redovisa utbetalda löner och ersättning under 2005 till den förre ägaren.

Dessutom ska bolaget redovisa eventuella avtal med förre ägaren, samt vem som ansvarar för utbetalningar av löner och ersättningar liksom in- och uttag från bankkonto.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons