Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wasastugan i ny regi

Annons

Innan sejouren i Rättvik drev Isa pizzerian i Tuvan, så man kan säga att han gör come back på hemmaplan i Mora där han varit bosatt sedan 1994.

Isa har fru och fyra barn, den äldsta sju år, och hoppas med sitt nya arbete även få mera tid för familjen.

Fortfarande väntar han på serveringstillstånd för alkoholhaltiga drycker och hoppas att detta kommer att meddelas av socialnämnden den 12 april.

- Det är omöjligt att driva en sådan här rörelse utan alkoholtillstånd. Det går inte att finansiera verksamheten på dagens lunch, säger Isa som tycker Wasastugan är en helt underbar byggnad med sin rustika stil.

- Jag har ägnat de här veckorna åt att bland annat slipa om och lacka golvet samt städa och damma ordentligt i byggnaden. Eventuellt kommer jag att göra om lite grand på uteserveringen också innan värmen kommer.

På tal om turbulensen som varit och att tidigare ägare fick tillståndet indraget poängterar Isa vikten av att följa uppställda regler.

- Min ambition har hela tiden varit att samarbeta med myndigheterna och hamnar jag i tvivelsmål ringer jag och frågar hur jag ska gå till väga, säger han.

Hittills har Isa två anställda i rörelsen. Det blir alltså tre med honom själv.

- Men så fort vi får tillståndet kommer ytterligare några att anställas. Då kan vi satsa fullt ut även på kvällsarrangemang typ trubadurkvällar, disko och vad som efterfrågas.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons