Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallin kritisk mot fastighetsförsäljning

Annons

Inger Wallin från Dalbyn, Furudal är kritisk mot försäljningen av fastigheter i Furudals Bruk.

Hon skriver bland annat i ett brev till kommunstyrelsen, KS, att det är omöjligt för KS att ha en uppfattning om försäljningen när inga uppgifter kring affären är offentliga.

- Stiftelsen Furudals Bruks kulturhus har sålt sina fastigheter på Bruket. Därefter ska KS besluta om man har någon erinran mot försäljningen. Hur ska ledamöterna i KS kunna ha någon uppfattning om affären är bra på lång sikt?

- Köpesumman, inga andra uppgifter heller är offentliga, inte ens för KS ledamöter.

- Jag vänder mig också mot att det i köpekontraktet med de nya ägarna Svea Viking AB inte skrivits några förbehåll om hur husen ska utnyttjas.

Inger Wallin skriver vidare att stiftarna kan kräva ledamöterna i styrelsen att personligen ersätta för ekonomiska transaktioner som gjorts från och med nu och tre år framåt om styrelsen gjort något fel till exempel sålt för billigt.

- Ledamöterna är till hundra procent ansvariga för ekonomiska transaktioner som gjorts.

- Det är ett stort ansvar att sitta i styrelsen för en stiftelse.

Wallin undrar vidare om KS svarat på den förfrågan en privatperson ställde angående nedskrivningarna av värdet på fastigheterna.

Stiftelsens revisorer ville att en riktig fastighetsvärdering skulle ske. Har detta skett?

- Miljoner i bidrag har gått till stiftelsen, men det måste vara som Rättviks kulturförvaltning skriver genom en tjänsteman att stiftelsen ändå mest är en "papperskontruktion".

- Till sist ifrågasätter jag hur årsredovisningarna sköts. Årsredovisning för 2001 är ännu inte klar trots att den skulle vara inlämnad och klar under sommaren 2002, säger Inger Wallin i Dalbyn.

Mer läsning

Annons