Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wahan är ny ordförande i centern

Annons

Wahan Harutun heter centerns nye ordförande i Vansbro. Det stod klart efter centerns årsmöte där Elisabeth Lindén-Brandt avtackades för sin mångåriga insats som ordförande.

Det var efter valet som Elisabeth Lindén-Brandt beslutade sig för att lämna ordförandeskapet och platserna inom kommunstyrelsen och dess arbetsutskott för att i stället bli oppositionsråd inom landstinget. I arbetsutskottet har centerns plats övertagits av Uwe Weigel och han återfinns även i kommunstyrelsen tillsammans med Gunilla Munters och Henrik Säljgård.

- Jag känner att det var i rätt ögonblick som jag valde att lämna över, säger Elisabeth som dock har kvar sin plats i fullmäktige.

- Wahan var vårt förstahandsval och vi är mycket glada för att han var villig att ta över ordförandeposten.

Wahan Harutun är armenier, född och uppväxt i Irak. I tonåren skickades han till Tyskland för att utbilda sig till sjökapten, ett jobb som han haft ända tills nyligen. I slutet av 70-talet träffade han Vansbroflickan Elsmari och sedan 1980 har familjen varit bosatt i Vansbro.

Wahan Harutun är relativt grön inom kommunpolitiken i Vansbro. Han blev medlem i centern för bara drygt ett år sedan och har nyligen fått sitt första förtroendeuppdrag som ordinarie ledamot i socialnämnden.

- Jag tror att det är bra med någon som kommer in i politiken med nya och friska ögon, säger Elisabeth Lindén-Brandt.

Övriga i den nyvalda styrelsen är Siv Eriksson, Uwe Weigel, Börje Sigfridsson, Sven Blom, Inga Pettersson, Kent Zinderland, Gunilla Munters och Per-Anders Ragnarsson.

Vid årsmötet deltog även Henrik Brandberg från Industrikraft som berättade om verksamheten inom den ekonomiska föreningen Industrikraft, där 18 av kommunens industriföretag ingår.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons