Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vuxna förstör niornas bal

Annons

Jag har en stark känsla av att avspärrningarna är till för att stå bakom under ankomsten till niornas bal. Men ändå så ska det trängas så att koner och avspärrningar välter.

Jag förstår att alla vill ha en bra bild av sin tjej eller kille, som just den dagen överglänser allt och alla, men förstår vissa inte att glansen dör i takt med oredan?

Står alla på en linje så ser alla lika mycket. Och är då den bästa bilden det viktigaste, så kom då tidigare och ta även den bästa platsen. Men förstör inte för andra.

Vakten gjorde inte sitt bästa jobb den kvällen. Ena kanten var han noga med, men den andra sidan, som jag stod på, bokstavligen spårade ur.

Är det då meningen att jag ska behöva ingripa för att flytta på dessa föräldrar, nära och kära, som krypit under och ställt sig innanför avspärrningarna?

Okej om man kryper under, ställer sig på huk, tar sitt kort och sedan ställer sig på rätt sida igen. Men att stå innanför, även fast jag säger till att andra inte ser något, och bara trotsa, är det speciellt vuxet?

Att sedan titta hånfullt på mig och bända plastbandet över sig så man står på rätt sida men ändå på samma plats, är det ett speciellt moget beteende?

Där i bakgrunden ser jag killar och tjejer, på 15-16 år, klädda som de vackraste prinsar och prinsessor och de för sig som de ståtligaste kungligheter. Men så mitt framför mig står en vuxen karl, förmodligen förälder, och skämmer ut det resterande vuxna folket.

Visst, vissa kanske tyckte att jag skämde ut mig när jag gjorde min röst hörd. Men jag kunde i alla fall gå där ifrån och känna mig nöjd som vuxen människa, fast med en halvtaskig bild av min prinsessa.

Tur att jag inte glömde, som andra måste ha gjort, ta kort på henne hemma, innan hon for till balen...

K A

Mer läsning

Annons