Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vuxenutbildningen halveras

Annons

Västerbergslagens utbildningscentrum nästan halverar antalet platser inom vuxenutbildningen.

- Vi tappar en stor del av det stalliga stödet till kunskapslyftet så vi kommer att minska antalet platser från närmare 600 platser till 340 platser, säger utbildningschef Åke Sandberg.

Kunskapslyftet har tidigare haft 25 miljoner i budget och 11 miljoner av statsbidraget försvinner. Detta kompenserar ägarkommunerna med ytterligare 3,9 miljoner men det blir ändå en minskning med 7,1 miljoner i budgeten för 2003.

- Hade vi inte fått tillskottet hade jag varit tvungen varsla mellan 190 och 15 personer, säger utbildningschefen.

Budgetförslaget på 166 miljoner kronor ska också ge plats för 74 nya elever till ungdomsgymnasiet som nästa år väntas passera 1 300 elever.

På investeringssidan så anslås en miljon till fordonsprogrammet i Grängesberg som ska köpa in moderna lastbilar och två miljoner till IT-investeringar

- Tyvärr har jag noterat att Ludvika inte är beredd till att bygga till Högbergsskolans gymnastikhall. Så vi fortsätter att vara trångbodda och får vara glada åt att man rustar 50-talshallen för 2,5 miljoner kronor.

Smedenskolans hotell- och restaurangprogram i Smedjebacken behöver ett nytt så kallat metodkök som Sandberg hoppas blir byggt i det gamla miljölabbet i Folkets hus.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons