Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vuxen misshandlade elev på Rättviksskolan

/

Annons

Under fredagen kom ett antal elever från gymnasiet till högstadieskolan Rättviksskolan. Bråk uppstod mellan eleverna som kom från gymnasiet och några elever från Rättviksskolan.

–Ett allmänt bråk uppstod och skolans personal lyckades mota ut de före detta eleverna, men i efterdyningarna av bråket slog föräldern till en elev på Rättviksskolan till en annan elev på skolan. Hur bakgrunden till misshandeln är är ännu inte klarlagt, men osämja på Lunarstorm, ungdomschat på nätet, kan ha startat bråket, säger Jonas Holfve, stationsbefäl vid Rättvikspolisen.

Polisen befarade att bråket skulle fortsätta under fredagskvällen när det var disco på Ungdomens hus. Polisen övervakade platsen på fredagskvällen. Även Ungdomens hus hade egna vakter på plats och enligt polisen rådde "orolig stämning".

–Förundersökningen är inledd. Vi kommer att följa upp händelsen och utreda vad som har hänt. Den vuxna person som befann sig på Rättviksskolan under fredagen är ännu inte identifierad. För närvarande finns endast en målsägare, det vill säga eleven som utsattes för misshandeln, säger Jonas Holfve.

Rektorn på Rättviksskolan ville inte kommentera händelsen under måndagen.

Mer läsning

Annons