Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vrooom, nu är det dags

Annons

Vid samlingen på Prästskogsvallen kommer flera av grundarna av klubben att finnas på plats. Flera har bilarna kvar och en del är fortfarande medlemmar.

- Vi var 120 medlemmar de första åren, nu är vi cirka 60, berättar kassören Olle Sandback.

Arrangemanget Big Lake Run har hållits sedan klubben grundades och samlar varje år hundratals bilar från hela Sverige. En del kommer även från utlandet.

- Vi samlas vid Prästkogsvallen och får tillfälle att träffa varandra efter vintern. Där serverar vi också frukost till självkostnadspris, sedan drar vi iväg efter middagstid mot Tällberg, berättar kassören Olle Sandback.

Nyheten för i år är att man kommer att svänga av vid Tällbergsporten, då vägen man tog förra året är alltför dålig. Sedan går färden vidare och på Sollerön tar man en välförtjänt rast med god mat.

Färden beräknas ta cirka fyra timmar och sedan kommer priser att delas ut för olika tävlingar där bland annat publiken röstar på en favoritbil, den bil som åkt längst till träffen får också ett pris.

Dagen till ära har också 1 000 exemplar av en ny unik cd-skiva tillverkats. Gamla godingar som Eva Eastwood, Wild Wax Combo och Rhythm Kings finns på den rykande färska cd-skivan. En skiva som förmodligen kommer att gå varm under morgondagens cruising.

Träffen brukar samla cirka 400 bilar men då det är jubileum nu så kan det bli ännu fler:

- Det kanske blir 500 bilar nu och vi räknar med att det är tre personer i varje bil, säger Olle Sandback.

Det blir också några nyheter i år:

- Vi kommer att ha motorsprängning i en Fiat. Vi säljer lotter och publiken får gissa hur lång tid det tar innan motorn skär, berättar Göran Eriksson som är medlem i klubben.

Efter avslut på Prästskogsvallen blir det musik i Rättviksparken med klassisk rock'n roll.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons