Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Volvo säljer Ford

Annons

- Vi börjar i Gävle sedan får vi se om det också blir i Ludvika, säger Gösta Samuelsson som inte är främmande för tanken men som bestämt avvisar att han ska sälja Fordarna där Elofs Husvagnar nu håller till.

Volvohandlaren Gösta Samuelsson Bil AB har Volvohandel i Ludvika, Sandviken och Gävle.

Gävledelen med 64 anställda och en omsättning på 260 miljoner blir först ut med att sälja Ford.

- Vi säljer 1 280 bilar i Gävle och vi räknar med att inom ett par år vara uppe i 175 Fordar i där. Vi har plats för Ford i våra relativt stora lokaler där, säger Gösta Samuelsson.

Han är inte främmande för att börja sälja Ford också i Ludvika. Ford finns inte i Ludvika sedan Väsman Invest begärde Fordsäljaren RC-motor i konkurs för några år sedan.

- Men det är inte aktuellt för dagen. Jag kan inte svara på om vi i vår försäljningshall i Ludvika har plats för Ford eftersom jag inte tänkt tanken än. I verkstaden har vi plats för Ford så avvakta så får vi se, säger Gösta Samuelsson.

Samuelsson berättar att de inom koncernen diskuterat och förberett sig för den "avreglering" som pågår och kommer i svensk bilhandel.

- Vi har bestämt oss för att agera offensivt och ligga i framkant. Därför har vi tagit beslutet att ta in Ford i vårt produktsortiment, i Gävle. Vi vill bredda produktutbudet, utnyttja våra lokalerna bättre och därmed bli mer kostnadseffektiva, säger Gösta Samuelsson.

- Det här känns som en mycket spännande utmaning att få möjligheten att sälja även Fords produkter som har stigit dramatiskt i kvalitetsligan. Det faller dessutom naturligt att kunna erbjuda Fordbilar nu när Volvo tillhör Fordfamiljen, säger Volvohandlaren.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons