Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vogt fortsätter som rektor

Annons

Under måndagen träffade representanter för barn- och utbildningsnämnden och dess förvaltningsledning Peter Vogt för att diskutera de budgetförutsättningar som gjorde att han sade upp sig.

Överläggningarna resulterade i att Vogt tackade ja till att återinträda som rektor.

Det var i början av april som han tillträdde tjänsten. Hans företrädare hade några månader tidigare köpts ut efter att ha innehaft tjänsten under ett drygt år.

Men efter tre och en halv vecka sade Vogt upp sig.

- Med den budget som ligger har jag inte lyckats bygga en organisation som jag kan ta ansvar för, förklarade han.

Uppsägningen ledde till att personalen via sina fack krävde att barn- och utbildningsnämnden skulle ge honom stöd och resurser så att han skulle fortsätta.

En vecka senare diskuterade kommunfullmäktige turbulensen inom skolledarorganisationen. Bland andra Jaak Kerstell, c, och Ann-Gret Olsson, s, uttryckte oro över den uppkomna situationen.

- Vi byter rektorer som rika personer byter bil. Det som hänt är tragiskt och gör det inte direkt lätt för oss att i framtiden rekrytera rektorer, sade Kerstell och efterlyste förhandlings- och kompromissvilja från nämndens sida.

Sedan dess har kommunen genomfört flera förhandlingar med Vogt och på måndagen enades parterna. Det innebär att han fortsätter rektorsarbetet och planeringen inför kommande läsår.

- Mycket bra. Om man har en rektor som lärare, övrig personal, fack, föräldrar och elever har förtroende måste det betraktas som en positiv signal att kommunen anstränger sig för att behålla honom, säger kommunalrådet Jaak Kerstell i en kommentar.

- För skolans, elevernas och personalens skull hade vi inte råd att förlora mer tid, tillägger han.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons