Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-guldet firades med champagne

Annons

- Jag har inte förstått vad som har hänt riktigt. Men om jag inte hade haft mina bridgevänner hade det inte varit lika underbart att vinna.

Det sade en glad och överraskad Sara Sivelind efter att hon mötts av applåder, blommor och champagne i Bridgealliansens lokaler i centrala Ludvika.

Efter hemkomsten från junior-VM skulle hon i tisdags bara hälsa på sin bror i Ludvika. Men det satte hennes bridgevänner stopp för.

-Att två tjejer vunnit junior-VM har aldrig hänt förut. Det här är det finaste vi har råkat ut för, sade Dan Nordberg, ordförande för Dalarnas Bridgeförbund.

Han överlämnade själv blommor och champagne till vinnaren. Tillsammans med tävlingsledaren Odd Bendiksen hade han ordnat med det festliga mottagandet.

Anledningen till att firandet ägde rum i Slovakien i söndags. Det var då Sara Sivelind vann VM-guldet tillsammans med Cecilia Rimstedt från Halmstad.

-Att vara de första tjejerna som vinner känns "wow". Alla hör av sig. Det är inte bara i Sverige det är stort, utan överallt.

Jobbet har tagit henne till Avesta, men hon tävlar fortfarande för Grangärde Bridgesällskap.

-I Grangärde är vi jättestolta, sade Per- Erik Falk från Grangärde BS när han överlämnade blommor och kort.

Nästa år kommer den 24-åriga Sara Sivelind att byta tävlingspartner. Då övergår hon till tävlingar på seniornivå, och hennes nuvarande 17-åriga partner är för ung för att följa med henne.

-Men först är det junior-EM nästa sommar som gäller, om uttagningen går bra, säger hon och ler.

FRIDA ANTER

Mer läsning

Annons