Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vive la France

Annons

Jag tackar ödmjukast för "le non" i folkomröstningen om EU.

Jag bugar för fransyskorna och fransmännen. Jag visste att jag kunde lita på dem.

Nu är drömläget här! Om jag vore i Göran Perssons kläder skulle jag ta Sverige ut ur EU. Sen skulle jag ta kontakt med Norge och Frankrike för att ha ett frivilligt utökat samarbete när det gäller handel och investeringar.

Min hustru må ursäkta mig, men för mig är det viktigast med norra och mellersta Sverige, Norge och Frankrike. Det betyder inte att jag struntar i hur det går för Tyskland och resten av Europa. Det betyder bara att jag känner lite extra för länder där jag har upplevt något extra positivt.

Jag har verkligen fått nog av centerpartiets Maud Olofsson. Lars Adaktusson gav henne fria händer att raljera en massa EU-smörja i det senaste Agenda-programmet. År 2003 erbjöd senterpartiet i Lyngdal mig en politikerplats i Lyngdal kommune. Då fick jag reda på att det svenska centerpartiet och dess norska motsvarighet inte har någonting gemensamt. Det norska senterpartiet är en konsekvent motståndare till EU och sentern i Norge är emot nyliberalismen. Det norska senterpartiet ställer upp för sitt land och sitt folk, till skillnad från centern i Sverige.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons