Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vitsippepriset utdelat

Annons

- Det här handlar inte bara om oss! Vi har alltid jobbat i team med många medarbetare under åren, säger Britta Enocsson bestämt.

Men teamarbete är inget som fungerar av sig självt och Evert och Britta Enocsson har varit den röda tråden genom barn - och ungdomsarbetet i Frikyrkoförsamlingen. Det har varit såväl scouting som söndagskola och juniorgrupper.

- Det står 40 år, men det är faktiskt snart 50 år. Det är några dagar kvar till det exakta datumet, berättar Britta.

Tre timmar var, minst 40 veckor om året i 50 år. Det betyder att Britta och Evert tillbringat 12 000 timmar tillsammans med barn och ungdomar i Insjön. Det är inte många ungdomar de inte känner igen.

- Nu har de första scouternas barn börjat här och i vissa fall tror jag till och med att den tredje generationen också kommit hit till församlingen.

Har det då aldrig känts jobbigt?

- Nja, säger Evert. Lite har det väl kanske känts, men så träffar man någon som varit scout för länge sedan och så säger dem att den tiden var den bästa i deras liv. Det är vår lön!

- Nej, säger Britta, det kändes från första stund att det här var vår uppgift i livet. Fast en gång kände jag mig maktlös när jag inte nådde fram till en av ungdomarna. Hur jag än försökte.

Paret Enocsson slutade vara ledare för ett par år sedan, men dottern Mona och sonen Mikael för familjetraditionen vidare som scoutledare, barnkörledare och söndagskollärare.

I kväll får Britta och Evert Enocsson officiellt ta emot Vit-

sippepriset i Sveasalen i samband med att Kristdemokraterna i Leksand håller årsmöte.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons