Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vit Volvo intressant i rånarjakt

Annons

En vit Volvo är ett av polisens hetaste spår i jakten på rånarna som i fredags slog till mot en värdetransport i Alby söder om Stockholm.

Bilen kan ha använts när rånarna rekognoserade.

Polisen är nu intresserad av att komma i kontakt med personer som har sett bilen, men det är oklart om det handlar om en sedan eller kombimodell.

Rånet, som inträffade utanför Bauhaus varuhus strax före klockan 11 på förmiddagen, var spektakulärt. Minst fyra maskerade män hotade väktarna med automatvapen och sprängde sedan ett stort hål i sidan på värdetransporten, dock utan att komma över några pengar. Rånarna flydde i minst två bilar och möjligen också en moped eller motorcykel.

Polisens tekniker hade på lördagen säkrat vissa spår vid rånplatsen och vid flyktbilarna som hittades utbrända, men Mats Nylén ville inte gå in närmare på vad man har hittat och vilken betydelse fynden har. I övrigt inriktar sig utredarna nu på att ringa in de personer som är kapabla att utföra värdetransportrån.

Vid tidigare rån mot värdetransporter är det framför allt gäng från Stockholms södra förorter som har varit inblandade, bland annat den tungt kriminella gruppen Fucked for life som låg bakom det våldsamma rånet i Hallunda för snart två år sedan då bytet blev 14,8 miljoner kronor.

Hittills i år har elva rån mot värdetransporter genomförts _ en halvering jämfört med samma period förra året och en fortsättning på en tydligt nedåtgående trend. Och polisen tror att värderånen kommer att minska ytterligare i framtiden.

TT

Mer läsning

Annons