Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visste inte var det låg

Annons

I flera dagar har man nu pratat om vad kungen sagt och inte menat. Och man har gjort narr av honom för att han är dyslektiker.

Jag måste säga en sak. Jag skäms över att jag inte visste var Brunei låg. Och hur eländigt de har det. Jag har nu tittat på fakta från utrikespolitiska institutet. Där står det visserligen inget om eländet eller diktaturen.

Den enda människa jag har hört talas om som har varit där, det är kungen. Det känns pyton att plötsligt upptäcka att alla andra var så engagerade i Bruneis styre och tyckte så synd om alla invånare där.

Kungen kom visst från Nordvietnam. Där är det inte så illa. Visserligen en enpartistat, men inte är det så farligt. Det är nästan demokrati? Det känns bra att veta att alla är villiga att hjälpa invånarna i Brunei att få det bättre. Skickar man protester till diktatorn där eller skickar man pengar till invånarna? Hur ska ni följa upp det här? Ska ni bilda någon förening som ska jobba aktivt. Jag skulle gärna vilja vara med då och gottgöra allt jag tidigare försummat för de stackarna.

ÅNGERFULL

Mer läsning

Annons