Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst vinner Djurgården

Annons

Visserligen är Djurgården inte tillräckligt bra för att besegra Cork från Nordirland i Uefacupen men stockholmarna är tillräckligt bra för att vara kvar på svensktoppen.

Om det kan man ju tycka, framför allt om allsvenskans kvalitet eller brist på kvalitet, men det är i alla fall faktum.

Egentligen är det ju ganska fantastiskt att den inhemska fotbollen har den hetta, den dragningskraft den här då allsvenskan i internationella jämförelser bara blir sämre och sämre. Bäst i Sverige är inte längre ens halvbra med europeiska mått mätt.

Vem klarar av att utmana?

Att hjärtat försöker få mig att skriva Elfsborg hjälper inte. Hjärnan är fortfarande tillräckligt vital för att säga nej.

Att Boråsklubben har ett av allsvenskans mest intressanta unga lag den här säsongen är en sak, att vinna titlar och pokaler en annan. Och av den där vinnarmentaliteten har inte funnits mycket i klubben de senaste 45 åren. En och annan cuptitel, ok. Men sedan?

Jag tror nog att de eventuella hoten mot Djurgårdens tredje raka kommer från blåvitt i stället.

Visserligen säger kollegan med MFF-sympatier ända in i hjärterötterna, att hans lag inte är några vinnare i år heller. Så det är MFF kanske inte.

Men i Sören Åkeby har klubben i alla fall fått en tränare som vet vad som krävs av både spelare och klubb för att lyckas.

Och lossnar det för herrar Skoog och Afonso vet man ju aldrig. I talangen Jonas Sandqvist från Landskrona tror jag också att de senaste säsongernas allt för ofta återkommande och inte sällan ödesdigra målvaktsproblem är borta.

Riktiga Blåvitt då? Det riktiga Blåvitt med de goa gubbarna från Göteborg?

Nja, är verkligen truppen så stark som många påstår? Jag tror i alla fall luckan efter nuvarande sportchefen Håkan Mild kan bli svår att fylla. Och i backlinjen finns mycket talang men lite rutin. Kan Bengt Andersson kompensera det? Jag tvivlar starkt

Helsingborg?

"Henke" kommer naturligtvis att lyfta hela klubben. Men han kommer inte förrän efter VM-vilan i juli. Men då lyfter HIF till en medalj.

Hammarby? En av de klubbar som kan överraska mest både positivt och negativt.

Tipsen om vilka lag som åker ur är lika fantasilöst eniga som topptipsen.

Två ur trion Öster, Gais och Gefle åker ur direkt. Det tredje får kvala. Ett önsketänkande är att Gefle kan hänga kvar med tanke på den allsvenska geografin. Men blir det så?

Jag tror Öster och Gefle får ta steget till superettan och att Gais, som kvalat både oftare och mer framgångsrikt än de flesta, får göra det igen.

För övrigt tycker jag att förbundsbasen Lars-Åke Lagrell borde få någon sorts bragdmedalj.

Att hitta en köpare som betalar 1,35 miljader - 270 miljoner om året - för tv-rättigheterna till svesnk fotboll måste vara en av årets affärsklipp alla kategorier i det här landet.

Allvenskan är nummer 26 på europarankingen...

Det spelar ingen roll att den norske "hästhadlaren" Hauge haft ett eller flera fingrar med i spelet och tjänat x antal miljoner själv...

HANS DAHL

Mer läsning

Annons