Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst vill butikerna hit

Annons

Det ryktas om en möbel-butik i nygamla posten och Expert söker många kvadratmeter.

- Det är en väldig efterfrågan lokalt i de bästa lägena, säger Robert Östman på Affärsfastigheter.

På tisdagen hade Cityfastighets-ägarna möte, det är en ideell förening för dem som äger fastig-heter i centrala Falun där Östman är ordförande.

Han är upprörd över en artikel i måndagens tidning där en fastighetsägare talar om problem med att locka butikskedjor till Falun, eftersom det händer så lite här.

- Det stämmer inte. Vi diskuterade det här på mötet men ingen kände igen denna beskrivning av läget, säger Robert Östman.

Han påpekar att bara några enstaka butiker står outhyrda i stan. Nordstan var i kris för något år sedan, nu står bara en butik tom på Slaggatan. Det ryktas också att en möbelbutik är intresserad av nygamla posten.

- Det vore perfekt. Det rör sig mycket folk i kvarteret sedan Friskis och Svettis flyttade dit, säger Östman.

På Åsgatan står de gamla JC-lokalerna tomma.

- Dem skulle jag kunna hyra ut omgående till en kebab eller en pizzeria, men det gäller att ha is i magen och skapa rätt mix, säger Robert Östman och talar om behovet av "brunvaror", som antas locka män: tv, radio, stereo...

Att kedjorna nobbar Falun känner han inte alls igen.

- De flesta finns ju redan i Falun. Expert letar efter 200 kvadrat, och Game som är en engelsk spelbutik är också intresserade, säger Östman.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons