Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst kan Faluborna fira

Annons

Mycket har sagts och skrivit om hur onödigt det är med nationaldag och hur tråkiga svenskar är, särskilt jämfört med norrmännen.

Men Faluborna klarade sig riktigt hyfsat i Det-ska-vi-fira-ligan.

Dagen var en flerstegsraket. Elever från musikskolan underhöll först i stadsparken och travade sedan under festliga former till Stora torget där det bjöds på ännu mera musik.

Sista delen var paraden efter blåsorkester upp till gruvan, där runt 1500 människor hade samlats. En rejäl ökning jämfört med hundratalet förra året.

- Fantastiskt bra, folk har nog börjat förstå vilken hög kvalité det är på underhållningen, säger Karl-Erik Pettersson som är ordförande i nationaldagskommittén.

Den tillfälliga kör som kallats samman nationaldagen till ära sjöng med ett 50-tal medlemmar, Falu spelmanslag och suzukielever spelade och alla sjöng Du gamla, du fria - lite blygt, men fullt hörbart.

Dagens felsägning stod arrangören Hans Alfon för. Många fnissade när han tackade länsstyrelsen i Östergötlands län för bidragen till flaggorna som delades ut. Nu var det ju Länsstyrelsen Dalarna som bidragit, men Alfon hade just återvänt från Ödeshög och lämnat hjärta och hjärna kvar i sin forna hembygd.

Hans skrattade glatt han också.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons