Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst har du råd att vara med!

Annons

Svar till Matti Kärnä, 29/1:

Målareförbundet är ett förbund som vill ta hand om sina medlemmar så att de utan risk, kan arbeta och sen komma hem till ett tryggt och försäkrat hem. Sen mitten av 1980-talet har vi genom medlemsavgiften kunnat garantera oss trygghet med ett stort paket försäkringar för en billig peng.

Den hemförsäkring som vi har i medlemskapet var från start meningen att den skulle finansieras helt fullt ut av ränteinkomster men dessa räcker inte i dag.

Vi stod inför det faktum att vi måste, antingen avskaffa försäkringsskyddet eller höja medlemsavgiften. Förbundsmötet i augusti 2003 beslutade att inte ta bort någon försäkring utan att höja medlemsavgiften med 70 kronor i alla avgiftsklasser.

Matti Kärnä skriver att han tycker att pensionärerna subventionerar de aktiva medlemmarnas avgifter. Sanningen är faktiskt den, att ända sedan mitten av 1980-talet har de yrkesverksamma samt arbetslösa och sjukskrivna subventionerat försäkringen för pensionärsgruppen. Detta för att vi har tyckt att det funnits ett värde i detta efter ett långt arbetsliv.

När nu inte ekonomin finns för att täcka denna kostnad utan en höjning av medlemsavgiften med 70 kronor, observera: alla yrkes- och medlemsgrupper, då vill inte vissa vara med och solidariskt stå för kostnaden.

Jag kan inte annat än önska lycka till på den öppna försäkringsmarknaden och finner heller inget skamligt i att ta ut samma kostnad av alla.

LARS ERIK LISS, ORDFÖRANDE AVDELNING 9, GÄVLE-DALA

Mer läsning

Annons