Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst blir det Dans på stan

Annons

Trots vad envisa rykten tidigare gjort gällande kommer det även fortsättningsvis att arrangeras Dans på stan i Ludvika.

Redan nu är nästa sommars program spikat, berättar Ingvar Henriksson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

- Vad som egentligen skett är att det har hänt en del saker av teknisk natur kring själva upplägget.

Tidigare har det varit en organisation som haft ansvaret för Ludvikafesten i stort och av någon anledning har ansvaret för delarrangemanget Dans på stan legat hos kultur- och fritidsnämnden.

Det har varit det enda lilla delarrangemang som fungerat utanför organisationsgruppen Ludvikafesten.

Vad som hänt är att organisationen nu har tagit hand även om den biten av arrangemanget och vi fortsätter verksamheten utan att Ludvikaborna egentligen berörs av det.

Som vanligt ligger arrangemanget Dans på stan på fredagskvällen under Ludvikafesten, som den gjort sedan starten 1994 och man har redan skrivit kontrakt med 2003 års dansband.

Det blir årets Svenska Dansbandsmästare, Zlips från Östersund som lade beslag på titeln på i Sunne i juli i år, så arrangörerna har laddat på bästa sätt för att skapa någonting bestående av Dans på stan, menar Ingvar Henriksson.

I sammanhanget kan nämnas att en gammal bekant för Ludvikapubliken är sångerska i bandet, Petra Rydgren som redan i späd ålder framträdde i Ludvika tillsammans med dragspelande pappa Sören. Hon har också genomgått sin utbildning till radioproducent hos Mediahuset i Ludvika, så publiken i Ludvika känner Petra både till röst och utseende.

- Det känns viktigt att betona för Ludvikaborna att Dans på stan kommer att leva kvar. Fattas bara, en sådan succé som det har blivit, säger Ingvar Henriksson.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons