Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visioner för Säterdalen

Annons

Det sade Reené Mårtensen, Dalsällskapets sekreterare vid måndagskvällens möte i Coriandergården.

Inbjuden till mötet var konsulten Ingvar Ström som tagit fram ett ekonomiskt underlag för investeringar i och i anslutning till Säterdalen.

- Ta siffrorna med en nypa salt, sade Ingvar Ström när han presenterade den tänkta finansieringen med bland annat ett bidrag från Naturvårdsverket på 10 miljoner kronor och ett lån på 13 miljoner som de tyngsta posterna.

René Mårtensen, Dalsällskapets sekreterare, målade upp en bild av ett turistiskt levande ravinsystem i Säter med 26 till 40 årsarbeten. Men det behövs stora investeringar för att göra Säterdalen tillräckligt attraktivt. Det räcker inte med den undersköna naturen.

Bygge av naturum på Gruvplan, ädelfiske, kräftfiske, utveckling av folkparken, teaterplatsen, naturguidningar och många andra aktiviteter ska förvandla Säterdalen till ett turistcentrum. Men vägen dit är lång och frågan är om det över huvud taget finns pengar att investera.

Någon kritisk debatt om de föreslagna investeringarna i Säterdalen förekom inte öppet på mötet där drygt fyrtio personer deltog. Men visst fanns det kritiska röster:

- Det är alltför högtflygande planer och visioner. Jag tror inte på det här, sade en av mötesdeltagarna till tidningens utsände.

Fotnot: Tidningen presenterade Dalsällskapets planer för Säterdalen onsdagen den 17 mars.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons