Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Virriga och vaga lärare

Annons

Virriga och frånvarande lärare är en avgörande negativ faktor för elevernas inlärning och skolgång. Lärare som rör till allt genom att förklara (?) dåligt, röra ihop allt och vara allmänt borta, gör skolgången mycket svårare.

De ger oklara besked om till exempel provdatum, vad som ska finnas med på ett prov och annat. Detta finner man som elev ganska irriterande eftersom det är mycket som ska passa ihop.

Man har ju inte bara ett ämne, vilket vissa lärare tror och som elev förväntas man engagera sig lika mycket i alla ämnen. Och det är ju prov i fler än ett ämne, så lärare som alltid virrar till allt och ger oklara besked är en negativ faktor för oss elever.

Lärare som har hög frånvaro är också en negativ faktor då eleverna missar mycket. Speciellt då lärare har hög frånvaro på de kurser som man bara läser en termin och då måste läsa den kursen ganska intensivt. Är läraren då borta ganska mycket så missar man mer än vad man tror och får mycket att ta igen på kort tid. Detta kan leda till lägre betyg och en stor stress som påverkar de andra ämnena negativt.

En sak är säker, det är läraren som gör ämnet. Vi vill passa på att tacka en av de bättre lärarna på Högbergsskolan. Hans lektioner är alltid intressanta och varierande. Man känner sig otroligt motiverad till att göra sitt bästa med en sådan lärare. Den läraren vi vill tacka är Jari Antell.

FÖRVIRRADE ELEVER

Mer läsning

Annons