Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinstintressen ger ungdomsfylla

Annons

När han arbetade som polis såg han en hel del ungdomsfylla. Som pappa och ledamot i socialnämnden är han oroad. Som Bjursåsbo ser han med viss bävan fram emot midsommardagen då Pumpbolaget också spelar, fast då på Dössberget. Då är det ingen servering, ungdomarna tar med sig dricka.

- Ungdomsfylleriet angår alla föräldrar, vi måste ta vårt ansvar. Jag gick ur Bjursås hembygdsförening i protest mot att de ordnar detta varje år. Det är klart att de måste tjäna pengar, men till vilket pris? säger Mankler.

När det gäller Mannes loge i Svärdsjö hade man sökt tillstånd att servera alkohol vid sommarens danser. Socialnämnden sade ja till den nya uteserveringen och till utskänkning, men tvekade inför den 21 augusti.

Den veckan har ungdomarna börjat skolan, poliser och socialtjänstens folk är rädda att eleverna ska fira eller sörja lite extra att sommarlovet är slut. Tidigare år har Pumpbolagets spelkvällar varit stökiga, även om många anser att det var något bättre förra året.

I går sade socialnämnden i alla fall ja, men med stor tvekan på grund av tidigare erfarenheter av brist på ordning och nykterhet. Politikerna tog också ett yttrande om det olämpliga i att ha sådana arrangemang i samband med examen eller skolstart.

- Blir det fel i år så tar vi ett annat beslut nästa gång, säger Clas Mankler.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons