Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst blev värdelös

Annons

- Det här var ju så lagom roligt. Presentkortet skulle bli en bra grundplåt till en utlandsresa för mig och sönerna. Nu får det väl bli en skogsvandring till Gruckå kvarn i stället, suckar Danielson och blänger surt uppåt Malung.

- Tyvärr är det nog så att de som har kvar resebyråns presentkort blir blåsta på pengarna. De har visserligen en fordran på konkursboet, men presentkorten hör inte till de prioriterade fordringarna så det blir ingen utdelning på dem, säger konkursförvaltaren advokat Fredrik Sandberg.

Enligt Sandberg är det ett 20-tal personer som har presentkort i konkursen. Presentkorten är på belopp i intervallet 300 - 5 000 kronor.

Danielson i Vansbro vann sitt presentkort i Vansbro AIK:s lotteri i höstas. Han fick näst högsta vinsten.

- Högsta vinsten var en friggebod, så jag tyckte då att mitt resepresentkort var en bättre vinst. Men nu har jag fått ändra mig, i en friggebod hade vi ju kunnat semestra till nöds, men ett värdelöst presentkort ger inget tak över huvudet, säger Göran Danielson.

Som en liten tröst i bedrövelsen ser han ändå att presentkortet var en vinst, och han konstaterar att det gamla ordspråket är giltigt - lätt fånget lätt förgånget.

Men en viktig lärdom kan det vara - presentkort i små företag kan ha sina risker. Och om man får ett presentkort bör det omsättas så fort som möjligt. Annars kan det plötsligt visa sig värdelöst.

- Och att det inte går att driva resebyrå bland skinnspinkar, fräser Vansbrosonen Danielson.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons