Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnande skrivande

Annons

Rickard överraskades i klassrummet med prissumma på 4 000 kronor, inramat diplom, blommor och fikacheck till hela klassen.

Fredagen blev en festdag för Britsarvsskolans klass 9d. Svenskt näringslivs representant i Falun, Katarina Rundquist-Lil-liemarck delade ut priset - och Rickard sken som solen.

- Kul! Ämnet var jätteroligt, först hade jag svårt att komma in i storyn. Men när den satt sig kände jag flytet.

Rickard, elev på Britsarvsskolan och tävlingssimmare i Falu SS, gjorde sin praotid i Sälen som liftkille och expedit i en skidshop. Det var där, i fjällmiljö, snösport och kyla, som Rickard hämtade inspiration. Hans tankar kring arbete och arbetsliv sattes på pränt i en prisad uppsats.

- Prispengarna sitter inte i vägen. Sommarlovet väntar.

- Det blir antagligen lite konsertbesök och någon festival. Allt kostar, det känns skönt att ha en egen peng, sade Rickard som vunnit duellen, uppsatstävling på temat "Tjäna på prao".

Bland 260 inlämnade bidrag i Dalarna och Gävleborgs regionala del av tävlingen med totalt 1 600 bidrag från hela landet gick juryn till beslut.

Rickard Sjöstrands uppsats vann första pris, med motivering: välskriven uppsats som ger tillfälle till reflektioner och eftertanke kring praotid.

Uppsatstävling är en tradition att förvalta. Britsarvsskolan har alltid placerat sig bra i tidigare tävlingar.

Bakom varje duktig skribent finns en vägledare. Näringslivets Katarina Rundquist-Lilliemarck blomsterhyllade Rickards svensklärare Katarina Hoffsten Sundquist.

Och väl hemma från skoldagen grattades Rickard av föräldrar och tre syskon.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons