Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnande koncept

Annons

Tidningen träffar regissören för marknadsrevyn, Britta Hällman, och manusförfattaren Anita Hedéen efter den näst sista föreställningen i fredags. Båda är fortfarande uppe i varv efter en lyckad föreställning.

- Det har gått jättebra, jag är mycket nöjd, säger hon som en sammanfattning av ensemblens insats.

Revygänget hade det lite motigt vid premiären då det rådde stor konkurrens om publiken.

- Det var hockey-VM på tv:n och vädret var jättefint. På de första tre föreställningarna lockade vi 45 personer i snitt.

Men vid onsdagens föreställning gick korken ur och det blev slutsålt. Så även på fredagen och till den sista föreställningen på var den snudd på slutsålt i förväg.

Anita Hedéen är den som tillsammans med Birgitta Palm stått för huvuddelen av texterna. Men så flyttade parhästen Palm till Älvdalen. Nu bildar Hedéen och Hällman nytt par.

- Vi är väldigt trygga med varandra, säger Anita Hedéen.

Med tanke på en del avhopp och att halva ensemblen är ny så har det gått över förväntan bra tycker Hedéen.

Någonting har hänt, för revygänget framträder med ett betydligt bättre självförtroende i år än vid den senaste revyn 2002. I idrottsliga sammanhang brukar blandningen mellan rutin och ungdomlig entusiasm vara ett vinnande koncept.

I revyn drar "gamlingarna" Åke Ljungberg, Anita Hedéen och Börje Andersson ett tungt lass på scen. Sören Jernberg lockade fram skratt när han gestaltade stadsarkitekt Michael Bergman som hade studiecirkel om utformningen av stan.

2002 ströks en scenen A-K Sundelius dagbok ur programmet efter första föreställningen. Detta då någon funnit numret kränkande. I numret fick publiken se Sundelius sitta och läsa ur sin dagbok iförd tiara på huvudet.

Men se, i år var hon tillbaka på scenen igen, lika drottninglik med tiara på huvudet och en bok i handen. Denna gång inte en dagbok utan en bok med titeln Skvaller. Ur boken läser hon högt om mannen som springer och skvallrar för kommunens högste chef att man inte talar väl om henne.

Om detta blir en följetong får visa sig vid nästa års revy.

Dansarna Henrik Stoltz, Mikael Wingård och Karin Gunnars håller hög klass, vissa av numren är mycket krävande och akrobatiska.

Och Revyorkestern, vilket gung Calle Johansson, Stefan Hedberg, Tomas Lindell och Peter Lönnborg bjuder på.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons