Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindmonster som planeras på Fjällberget

Annons

I tidningen den 8 maj läser jag en artikel om en planerad anläggning av vindkraftverk på Fjällberget i Grängesberg. Enligt representanten för vindkraftbolaget har kommunen varit ovanligt positiv till dessa planer.

Jag frågar mig vad det är som positivt till att bygga dessa monster (80 meters tornhöjd och 80 meters vingbredd) i ett område som används som rekreationsområde av kommuninvånarna och även av turister utifrån.

Området väster om skidanläggningen är i stort sett ett orört vildmarksområde där dessa vindmonster skulle bli ett mycket störande inslag i miljön.

Vad anser de politiska partierna, som säger sig värna om vår miljö, om detta?

Någon miljövänlig politik kan det knappast vara tal om. Vad är det då som är positivt i detta projekt? Har politikerna något ess i rockärmen som vi inte känner till? Eller kan det vara fråga om röstfiske? I så fall kommer det att bli ett misslyckat fiskafänge.

Eller kan det vara så att vissa partier går Göran Persson och hans rödgröna kompanjoners ärenden? När kärnkraften skall avvecklas behövs det ersättningskraft.

Jag är övertygad om att vi som bor i Grängesberg och även andra kommuninvånare kommer att säga stopp och belägg till detta huvudlösa projekt.

KJELL LINGEBLAD, MODERAT

Mer läsning

Annons