Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraftverk gav vinst

Annons

Beslutet om utdelning fattades då Äppelbovind ekonomiska förening hade föreningsstämma på Hunflen i söndags. Utdelningen består av återbetalning av en tjugondel av insatsen plus del av vinsten.

Att resultatet blev så pass bra trots driftstoppen beror på de höga elpriserna i slutet på året. Den producerade elkraften betalades med drygt 20 öre per kWh. Till detta kommer statligt bidrag och nätintäkter som gör att den totala intäkten uppgick till knappt 50 öre kWh. Vindkraftverket producerade 1 610 MWh förra året, något mindre än 2001:s 1 730 MWh.

Under juni var det driftstopp i 28 timmar på grund av åska och i juli 119 timmars stopp då blixten skadat någon komponent i kraftverket.

På grund av nedisningen stod vindkraftverket stilla under hela december månad och samma problem fortsatte in på det här året med 500 timmars stopp under januari och februari.

Vindkompaniet som satte upp kraftverket på Hunflen vill bygga nya vindkraftverk där. Samrådsmöten om detta har hållits, men hur många kraftverk det blir är ännu inte bestämt.

Styrelsen omvaldes: Kjell Jansson, Jan-Erik Höjskeld, Gunnar Skålberg, Erik Andersson och Jan Högberg.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons