Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindar ska mätas

Annons

Skåneföretaget Eolus Vind, som har för avsikt att anlägga en vindkraftspark på höjderna nordväst om Fredriksberg, ska inom kort söka bygglov för en så kallad mätmast på Silkomhöjden. Detta för att utvärdera vilka vindförhållanden som råder i trakten.

Efter informationsmötet i Fredriksbergs Folkets hus helt nyligen har det blivit dags för företaget att planera vidare. Mötet, dit många ortsbor hade sökt sig, hölls i en mycket positiv anda.

Enligt uppgift harden lokala allmänheten en positiv inställning till att företaget vill starta produktion av ren energi. Samtidigt finns också en vetskap om att anläggningsarbetet kommer att innebära arbetstillskott för ett antal lokala entreprenörer.

I fullt utbyggt skick kommer vindkraftsparken att omfatta ett tiotal kraftverk. I ett längre perspektiv kan parken komma att bli föremål för ytterligare utbyggnad.

Som tidningen tidigare redogjort för är målsättningen att den blivande anläggningen ska kopplas in på den befintliga 130 kilovoltledning som tidigare betjänade det sedan över 30 år nedlagda pappersbruket i Fredriksberg.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons