Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vimpeldag med Route 301

Annons

Helgen under vecka 26 i sommar kommer det att blir en officiell vimpeldag för besöksnäringarna längs väg 301 i Rättviks kommun. Detta beslutades bland annat vid årets första stormöte som hållits av Route 301 i Östanviks bystuga.

Mötet inleddes med underhållning av Ore Durspelare. Kaisa Frank, Näset, initiativtagare till Route 301, visade ett bildspel med bilder från bygden och lite historik om projektet.

Per Wilund, Sune Bergman och Kaisa Frank utsågs till att söka EU-pengar till olika projekt. Organisationen för Route 301, som nu är en undergrupp till Oregruppen, ska utredas fram till årsmötet i mars. Route 301 ska samordna och marknadsföra alla evenemang längs väg 301 och detta ska bla ske genom en evenemangskalender på websidan. Utformningen av denna diskuterades också och man kom fram till att den ska uppdateras och ska i första hand rikta sig till turister.

Utskicken till medlemmarna ska i fortsättningen ske via e-post, där så är möjligt. Helgen den 30 juni till 1 juli arrangeras en vimpeldag då alla ska delta. Den framtagna gula metallvimpeln ska lanseras och hängas ut längs vägarna runt väg 301.

Vidare beslöt man ta fram underlag för vykort med motiv från bygden kompletterat med 301:ans logotype.

Mer läsning

Annons