Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viltdag hos jägarna i Kullen

Annons


Ett 100-tal elever, i årskurserna fyra till sex, och samtliga klasslärare skjutsades på morgonen i buss norrut till byn och det högt belägna skogvaktarbostället som numera är Jägarförbundets kursgård.

Med på trippen var även rektorn, Gunnar Gran, som var mycket entusiastisk när vi träffade honom på det för tillfället välfrekventerade området.

- Nu var det tre år sedan senast, men vår målsättning är att alla elever i Nyhammar ska få uppleva det här.

- Eleverna får här en mycket värdefull stimulans till att vilja vara ute i naturen.

På plats i Kullen fanns naturligtvis också gårdsfogden och tilllika vargspåraren från Idkerberget, Håkan Björling.

Han kunde svara på alla frågor rörande vargen som är ett omdiskuterat djur ute på landsbygden.

- Det är faktiskt ganska ont om vargar i reviret nu och sedan alfahonan försvann är det nog bara en hanne kvar, lät han meddela.

Han påminde i sammanhanget om att vargen är ett skyggt djur som viker undan när den får vittring på människor. Det torde vara en tröst för de som eventuellt lider av vargskräck.

Djurpromenaden, som inledningsvis gicks ned mot Östra Backen och vidare på en slinga runt i den närmaste omgivningen, var lärorik och blev mycket uppskattad.

Barnen hade ögonen med sig och upptäckte lätt de uppstoppade djur som placerats ut, bland annat räv, utter och ett antal fåglar.

Dagens gäst var Janne Olsson från Björbo. Han hade tagit med sig djurdelar, bland annat älgkäkar och gipsgjutna djurspår, till en miniutställning i det fria.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons