Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villabyggen i Norrbo?

Annons

Holger Karlsson har noterat att kommunen diskuterar ny villabebyggelse i områden med sjönära läge. I brevet erinrar han om att kommunen på 1960- eller 1970-talet förvärvade Täppanområdet som ligger cirka 150 meter från Bysjön.

Planen var att här anlägga 12 villatomter, något som senare reviderades till nio tomter. Intresset var till en början stort bland presumtiva villabyggare, men det svalnade när kommunen offentliggjorde vilka priser man tänkte begära för marken.

Kanske är det nu läge att åter aktualisera detta projekt, antyder Karlsson, som konstaterar att kommunen fortfarande torde vara ägare av marken.

I brevet till kommunal- rådet påpekar han att ett annat möjligt "nära strandområde" finns vid Valgärdet, cirka 300 meter söder om Täppan.

-Det är åkermarken mellan Täppriset och Västansjö gamla skolhus, i sluttningen mot Bysjön på östra sidan av Västansjövägen, skriver han.

Kommunalrådet Maria Pettersson har redan satt tjänstemän på att undersöka ärendet och hon lovar att så snart som möjligt skicka ett svarsbrev till Norrbo.

-Det är alltid roligt när folk hör av sig med tips och idéer och visar att de bryr sig, betonar hon.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons