Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villaägareföreningen väntar på elprisbud från VB-energi

Annons

- Prissänkningar har noterats men dom är inte tillräckliga. Vi väntar nu uppgifter från VB-energi, som har lovat besked i början av november, säger Villaägareföreningens presstalesman Ingemar Johansson.

- Inom en vecka måste vi sedan ta ställning till de ram- och samarbetsavtal, som hittills inkommit, för att kunna säkerställa avtalsstart den 1 januari 2005 vid ett eventuellt byte av elleverantör, säger Johansson.

För en villaägare med elvärme och en förbrukning av 25 000 kilovattimmar per år innebär varje öres sänkning en kostnadsreducering på över 300 kronor per år.

Konsumentverkets jämförelsepriser mellan olika elbolag kan i vissa fall vara missvisande konstaterar Johansson som hoppas att VB-energi bjuder på bonus som alla andra.

- De ram- och samarbetsavtal, som hittills presenterats för villaägareföreningen ligger något öre under det pris som finns redovisat till Konsumentverket.

Storuman och Dalakraft har lämnat intressanta bud, men för höga, konstaterar Johansson.

- Så mycket kan jag säga att vi inte är nöjda med nivån på elpriserna.

Av Ludvika-Smedjenbackens Villaägareförenings 4 900 medlemmar har runt 20 procent treåriga elavtal som går ut under hösten.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons