Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villaägareföreningen står stadigt på egna ben

Annons

- Den stora frågan för det här årsmötet var, att vi ville få ett beslut på att vi inte skulle vara med i riksförbundet, berättar villaägareföreningens Ingemar Johansson.

- Vi tyckte inte att de skött sig.. Nu startar vi ett eget litet kansli redan den 1 april.

Riksförbundet har inte lyckats ordna lika bra villkor för sina medlemmar, som lokalavdelningen i Ludvika åstadkommit genom åren och det därför man nu hellre "står på egna ben".

- Som exempel kan jag nämna att vi har egna samarbetsavtal, bland annat med IVT värmepumpar har vi fått mycket bättre villkor än vad man har på riksnivå. Vi har oljerabatter som är bättre och vi har ett ramavtal i den här elhistorien, med Dalakraft, där vi på numer får väldigt fina priser. Vi har ett fast avtal med 25,9 öre per kilowattimme. Och vi haregna blanketter för att kunna teckna avtal.

Villaägareföreningen i Ludvika är en förhållandevis stor förening, med närmare 5 000 medlemmar.

- Just därför är det så välkommet att kunna ha ett eget litet kansli också.

Kansliet öppnar alltså redan den 1 april, på adress Krusbärsgården 2 och man kommer att ha en person anställd på halvtid.

Onsdagens årsmöte hölls i Kyrkskolans aula och att bara ett 60-tal medlemmar kom var en liten besvikelse, säger Ingemar Johansson.

- Men kanske berodde det på vädret, det var inte så lätt att ta sig ut. Normalt brukar vi vara minst det dubbla i antal, 120 - 130 personer, på mötena.

Mötet inleddes med ett uppskattat framträdande av Ludvika minicirkus. Sedvanliga årsmötesval gjordes, där ordförande Olle Forsgren och vice ordförande Sten Berglund båda omvaldes.

- Det var inga märkvärdiga förändringar i övrigt heller och vi har kvar samma låga medlemsavgift, lovar Johansson.

På mötet informerade man också om en bussresa till Forsmark den 1 juni i år.

- Vi brukar ordna bussresor, som då är gratis för medlemmarna- i fjol var vi till Stockholm vid två tillfällen.

I år blir det studiebesök på kärnkraftverket i norra Roslagen.

- Vi vill inte ta ställning för eller emot kärnkraft, eftersom båda åsikterna finns representerade bland våra medlemmar. Vi vill vara opartiska men höra vad de pratar om. Effekten från Forsmark ska öka med 40 procent- samtidigt som man pratar om avveckling i Sverige så utökar man. De ska göra Forsmark säkrare i samband med det här och det kommer att ta ett par år innan de kan få högre effekt. Det kan vara intressant att höra hur de resonerar, tycker Ingemar Johansson.

Villaägareföreningens årsmöte avslutades av Agneta Månsson, Ludvikatjej från början och numera verksam på Vassboskolan utanför Falun. Mänsson, som kan titulera sig örtagårdsmästarinna och örtterapeut, kåserade runt örter och mediciner.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons