Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa eldhärjades i Söderbärke

Annons

Räddningstjänsten i Smedjebacken fick strax efter klockan 07.00 larm om att det brann i en fastighet på Urnäsvägen i Söderbärke. När räddningstjänsten kom till platsen hade fönstren i köket blåst ut och lågorna slog ut genom fönstret.

Branden hade i det läget börjat sprida sig upp på vindsvåningen och även ut i hallen.

- Vi var först på plats med skärsläckarbilen och kunde göra en första insats för att begränsa spridningen, säger Frank Norgren, räddningsledare.

Branden hade dock hunnit sprida sig till vindsvåningen och även där fick räddningstjänsten bekämpa branden.

Efter en stund var dock branden under kontroll, men då var köket och delar av hallen totalt utbränt. Dessutom blev taket, på den del av huset där köket ligger, brandskadat. Med hjälp av höjdfordon togs takplåten bort, för att de skulle komma åt att släcka mindre brandhärdar.

Övriga rum i huset hade fått värme och rökskador, men med tanke på brandförloppet så blev skadorna förhållandevis begränsade.

Hur branden börjat är oklart, men det står klart att den börjat i köket och i det hörn där det finns spis och diskbänk. En möjlighet är att något glömts kvar på spisen eller att det uppstått något fel på någon elutrustning.

Enligt uppgift är det en barnfamilj som bor i huset och de har nyligen flyttat in och kommer nu att evakueras under den tid som det tar att bygga upp huset efter branden.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons