Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill vänstern höja hyrorna?

Annons

Leif Lindström (v) ville ha en fortsatt utredning om alternativ till Tunabyggens försäljning av 426 lägenheter, för anskaffning av kapital till reinvesteringar och förbättring av bomiljöerna på Bullermyren och Tjärna ängar.

Ett alternativ är att skaffa kapital genom att kraftigt höja hyrorna. Är det ett alternativ, som stöds av vänstern?

Ett annat är att strunta i underhållet och låta fastigheterna förfalla. Då finns risken att det blir ännu fler tomma lägenheter. Är det månne ett vänsteralternativ?

Ett tredje alternativ, som framförts, är att kommunen går in med 400 miljoner kronor. I så fall måste pengar tas från vården, skolan, omsorgen eller socialnämnden. Är det ett alternativ, som stöds av v?

Vi i fp vill absolut inte ta bort medel från de mjuka sektorerna. När ett företag behöver pengar, kan man antingen försöka låna eller sälja en del av sina tillgångar.

Vi stöder den väg som Tunabyggen valt och kommunfullmäktige godkänt.

Tunabyggen kommer även framgent att vara den dominerande fastighetsägaren.

Vad är vänsterns alternativ? Tydligen kluvet. I Tunabyggens styrelse godkände vänsterns representant försäljningen, men i kommunfullmäktige sade Leif L nej.

Vänstern har inte kommit med något annat förslag. Att bara säga nej är ingen lösning.

Varför är v så rädd för privata alternativ? En seriös och långsiktig ägare är väl bättre än en allmännytta, som inte har råd att rusta upp. Pengar behövs till upprustning av såväl Bullermyren som Tjärna ängar.

Vi tar kravet från Hyresgästföreningen på största allvar, att köparen ska vara seriös och långsiktig.

Det verkar som gamla principer är viktigare än människorna. Vänstern har kört av vägen ner i avgrunden, men vill inte låtsas om det.

ARNE LISSMATS

Mer läsning

Annons