Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill undvika bypolitik

Annons

- Placeringen av sporthallen är nära knuten till skolfrågan, säger han.

Eftersom det inte är avgjort var högstadiet respektive gymnasiet förläggs, i Djurås eller Mockfjärd, kan han inte förorda någon ort.

Men på frågan om inte hallen hamnar på samma ort som högstadiet, svarar han:

- Det är logiskt. Där kommer det att finnas flest elever.

Majoriteten har tidigare förespråkat Mockfjärd som högstadieort. Det visar sig om skolutredningen kommer fram till något annat.

Byggkostnaden för en hall skulle, enligt Anders Ahlgren, kunna begränsas till omkring tio miljoner kronor, om bland annat omklädningsrum i någon av de befintliga gymnastiksalarna används.

Sonderingar pågår för att utröna om det finns intresse från företag att vara med om att sponsra ett bygge.

Byggkostnaden är inte det som är "värst", eftersom bygget kan avskrivas på många år. Driftskostnaden blir svårare att tas med.

Hur hög den årliga kostnaden kan bli är inte känt, men Anders Ahlgren uttrycker att det är den som blir "mest besvärande".

På frågan om han tror att det finns risk för att argumenten för den ena eller den andra byggorten kan komma att domineras av bypolitik, svarar han att han redan sett tendenser till en sådan.

- Jag vill undvika den typen av argumenterande. Om vi ska bygga en hall måste den finnas på ett ställe där den gör mest nytta, säger han och tillägger:

- Vi måste komma ihåg att det inte är fråga om några större avstånd mellan orterna. Det handlar inte om mer än cirka en mil, som vi kan jämföra med de avstånd som en del av idrottsutövarna i dag åker för att spela och träna.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons