Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill stoppa heltids- sjukskrivningarna

Annons

Det ska börja som ett pilotprojekt med några arbetsplatser, och bygga på frivillighet.

Men målet är klart:

- Vi ska inte ha några heltidssjukskrivningar alls om det inte finns synnerliga medicinska skäl för det, säger Lars-Ove Hagberg, v, personalutskottets ordförande.

Han är medveten om att det ställer stora krav på arbetsplatserna och på attityder till sjukskrivna.

- Det gäller att arbetsplatserna kan ta hand om personalen trots att de jobbar betydligt mindre än de brukar göra.

Sjukskrivningar gör inte människor friskare. Tvärt om, är risken att heltidssjukskrivningar gör det ännu svårare för personer att komma tillbaka till jobbet.

Om de anställda får behålla en fot på sin arbetsplats är chansen mycket större att de snabbare kommer tillbaka till jobbet.

Det är bakgrunden till projektet som landstinget kallar: Masmild, som står för mer aktiverande sjukskrivning för medarbetare.

- Det här ligger helt i linje med innehållet i budgetpropositionen om att man ska försöka få ned antalet heltidssjukskrivningar, säger Elsa Lundmark, personaldirektör i landstinget.

Men idén har landstinget jobbat med länge.

- Vi ligger i täten i landet när det gäller det här arbetet. Grunden till det här är de stora utredningar som gjorts i Dalarna om sjukskrivningar. Dels varför personalen blir sjukskrivna och varför läkarna sjukskriver, säger Hagberg.

- Det här är ett mycket stort projekt. Det här kommer, åtminstone i inledningen, att kosta pengar. Men det är en framtidssatsning, en investering, säger Haberg, som hoppas på ekonomisk hjälp från staten.

- Det här är ju ett utmärkt sätt att stoppa in incitament för att minska sjukskrivningarna. Om vi kan visa förbättrade sjukskrivningstal, bör vi också få pengar för detta.

Just nu pågår arbetet med att förankra projektet i landstinget. Den 12 november är det tänkt att personalutskottet ska fatta beslut om projektet, som kan starta i pilot-projekt-form efter det.

Hur ska då läkaren som sjukskriver komma in i projektet?

Jo, tanken är att arbetsledaren ska skriva ett brev till den sjukskrivnes läkare efter 14 dagars sjukskrivning, och berätta att personen är välkommen tillbaka till jobbet, även om denna inte kan jobba 100 procent. På så sätt ska det bli lättare för läkaren att skriva deltids sjukskrivning.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons