Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill stoppa bidrag till Dala Airport

Annons

Vänsterpartiet stoppade på det senaste kommunfullmäktigemötet tillfälligt beslutet om aktieägartillskott, men frågan kommer återigen på dagordningen till hösten.

- Kommunen ligger 61,3 miljoner back, vilket innebär att socialdemokraterna kommer återkomma med stora besparingsåtgärder. Ändå verkar det som om Dala Airport får kosta vad som helst. Det är som om det lever under immunitet, menar en upprörd Leif Lindström, vänsterpartist i kommunstyrelsen.

- Det blir viktigare att skjutsa några få resenärer komfortabelt än att se till att våra barn får det som de behöver i skolan, det retar mig. Många Borlängebor har själva inte råd att ta flyget, ändå ska de bidraga med skattepengar. Det är dags att avveckla det kommunala ägandet i Dala Airport, avslutar han.

Borlänge kommun äger 38,3 procent av Dala Airport, övriga ägare är Landstinget och Falu kommun. Under tio års tid har vår kommun sammanlagt bidragit med 4,6 miljoner. Till hösten är det aktuellt med ett nytt avtal där ägarna binder upp sig att klara kostnader fram till 2007.

- Det har funnits mycket synpunkter av enskilda debattörer angående flygplatsen. Därför låter vi nu göra en grundlig genomgång av alla faktorer; näringsliv, turism, plus och minus. Därefter kan vi agera, menar Peter Hultqvist.

CECILIA HELLBERG

Mer läsning

Annons