Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill sälja öl till hockeypubliken

Annons

I eftermiddag ska ledningen för Leksands IF ishockey presentera sina planer för politikerna i socialnämnden. Tanken är att resa ett serveringstält i anslutning till ishallen för att erbjuda "den breda massan" en lokal med matservering, underhållning - och öl.

- Vi vill erbjuda ett mervärde - en samlingsplats där vi ytterligare kan förstärka relationer bland våra besökare och umgås under trevliga former, skriver Mats Eliasson, marknadsansvarig för LIF hockey, i klubbens ansökan om alkoholtillstånd.

Dagens sammanträde väntas bli hett med livliga diskussioner och tuff utfrågning av LIF hockeys representanter. Redan inför mötet har nämnden bestämt sig för att inte gå till beslut. Tidigast vid nästa sammanträde, den 17 september, väntas politikerna vara mogna att ta ställning i frågan.

- Det här är ett väldigt känsligt kapitel och ett väldigt stort ärende, bland de största i år faktiskt, säger nämndens vikarierande sekreterare Margreth Hall.

Redan 1995 fick Leksands IF serveringstillstånd i Star Restaurang där i dag vip- och sponsorgäster serveras hockeysupé. Tillståndet föregicks av en stormig debatt i Leksand. Tillståndet gavs på den tiden av länsstyrelsen.

Efterfrågan från vip- och sponsorgästerna ökade och 1998 öppnades Star Bar med dryck och tilltugg i norra delen av ishallen. Tillsammans kan LIF hockey erbjuda plats till endast 350 av de i genomsnitt 900 vip- och spon-sorgästerna. För att möta efterfrågan vill man därför erbjuda alla vuxna besökare samma möjlighet.

Inför kvalserien i våras ansökte supporterklubben Leksands Superstars om utskänkningstillstånd av starköl till sina medlemmar i ett tält intill hallen. Ansökan avslogs då av en enig nämnd. Även polisen var emot klubbens ansökan.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons