Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill riva bensinstation

Annons

För några år sedan tog Falu kommun fram olika förslag på vad området längst med Norra Järnvägsgatan, mittemot Söderbaumska skolan och bort till Hemköp Svalan och Ica supermarket, kunde användas till.

Den var och är fortfarande ett industriområde men diskussionen fördes då om möjligheterna att ändra detaljplanen och omvandla området till till exempel ett grönområde.

- Det är ett centralt markområde som också skulle kunna vara intressant för till exempel bostadsbyggande, säger Per Grundström, stadsarkitekt.

Det som den gången satte stopp för planerna att förändra industriområdet var osäkerheten om Grycksbobanan skulle trafikeras eller inte:

- Det fanns ett par möjliga vägar att gå, men det var ingen mening att fortsätt utan det jobbet har legat på is i avvaktan på vad som skulle hända med Grycksbobanan.

Den pusselbiten har nu fallit på plats och vi kan åter börja fundera på vad vi ska göra.

Så nu när den senaste hyresgästen på Norra Järnvägsgatan 1A, en däckfirma, har flyttat och macken står tom passar Falu kommun på att ansöka om rivningslov.

Granne med macken är Stora Kopparbergs församlingshem. Församlingen behöver lite större lokaler och kan därför var intresserade av att använda marken i framtiden.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons